Loading...

ΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ… ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ;

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΡΧΙΚΗ / ΒΙΒΛΙΑ / ΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ… ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ;

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ:01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2016

Format:Ebook

ISBN13:978-618-03-0340-7

ΓΛΩΣΣΑ:ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ (ΣΥΝΤΟΜΑ)

Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένας ακόμα τσελεμεντές από τους χιλιάδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Γράφτηκε και συντάχτηκε από επιστήμονες διαιτολόγους-διατροφολόγους με σκοπό τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών της οικογένειας. Αντιτίθεται κατηγορηματικά στις «υποτιθέμενες» σύγχρονες αρχές διατροφής που τα θέλουν όλα στον ατμό και ξαναβάζει την οικογένεια στο τραπέζι, για να μοιραστεί το παραδοσιακό νόστιμο και θρεπτικό φαγητό. Παρέχει μάλιστα τη δυνατότητα σύνταξης ενός προγράμματος διατροφής, ώστε να ξέρουμε όλοι πόσο πρέπει να φάμε, τι μερίδα μάς αναλογεί και με τι να συνδυάσουμε το κάθε φαγητό..

  Στο βιβλίο περιλαμβάνονται:
 • οδηγίες για το πώς πρέπει να τρώμε (τονίζεται η σημασία του καλού πρωινού, των ενδιάμεσων γευμάτων και της μεσογειακής διατροφής γενικότερα),
 • περισσότερες από εξήντα συνταγές με υλικά από τις βασικές διατροφικές ομάδες (φρούτα, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, θαλασσινά, κρέας, αυγά) καθώς και συνταγές για πίτες και γλυκά,
 • πίνακες για την οργάνωση της καθημερινής διατροφής,
 • προτάσεις για τα ημερήσια και τα εβδομαδιαία μενού και
 • αναλυτικοί πίνακες με τη διαθρεπτική ανάλυση της κάθε συνταγής ξεχωριστά.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ένα βιβλίο μαγειρικής έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί είδηση. Εντούτοις το βιβλίο αυτό είναι διαφορετικό από την πλειονότητα των βιβλίων μαγειρικής που υπάρχουν στο εμπόριο. Γραμμένο από τους διατροφολόγους Ευάγγελο Ζουμπανέα και Μανώλη Μανωλαράκη προσαρμόζει τις παραδοσιακές συνταγές στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις. Οι συγγραφείς είναι αντίθετοι με τις αρχές του συστηματικού μαγειρέματος στον ατμό. Αντ’ αυτού προτείνουν μια ποικιλία πιάτων ώστε στον απολογισμό του μήνα να μην απουσιάζει κανένα συστατικό. Φροντίζουν παράλληλα να δίνουν οδηγίες για τις ελαφρότερες εκδοχές κάθε συνταγής.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τι καλό θα μαγειρέψεις… σήμερα, μαμά; Αυτός είναι ο τίτλος ενός πρωτότυπου βιβλίου μαγειρικής που έγραψαν οι διατροφολόγοι- διαιτολόγοι Ευάγγελος Ζουμπανέας και Μανώλης Μανωλαράκης. Η πρωτοτυπία του εντοπίζεται στις αναρίθμητες χρήσιμες συμβουλές για σωστή διατροφή και light μαγειρική. Το βιβλίο αποτελεί τον πιο χρήσιμο οδηγό καθημερινής διατροφής για όλους, με προτάσεις και λύσεις για την καθημερινή διατροφή της οικογένειας, με υποδείγματα εβδομαδιαίων μενού για κάθε ηλικία, συνοδευόμενα με όλες τις αντίστοιχες παραδοσιακές συνταγές.
Περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Συνέκδοση με την Επιστημονική Ομάδα Διατροφή (978-618-03-0340-7, 978-618-82323-0-3)

ΣΧΟΛΙΑ(2)

 • Ένα βιβλίο ταξίδι στο χρόνο με νοσταλγικές απλές και μαμαδιστικες συνταγές για να θυμούνται οι παλιοί κ να μαθαίνουν οι νεότεροι ! Τι θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά ; Αγαπημένο κοκκινιστό η μήπως λατρεμένα ντολμαδάκια ; Όπως και να χει εμείς τ αγαπάμε και θα τα φάμε όλα !!!

  Όμως πέρα από τις συνταγές, όσον αφορά την χρησιμότητα και τη διαφορετικότητα του βιβλίου από ένα απλό βιβλίο μαγειρικής, είναι η μοναδική οργάνωση που προτείνει έτσι ώστε να αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την οργάνωση της καθημερινής σωστής διατροφής της οικογένειας

 • Το βιβλίο «τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά;» θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γραφτεί από δύο… μαμάδες την κυρία Μαρία και την κυρία Γεωργία, τελικά όμως τη συγγραφική του δόξα μοιράζονται οι γιοι των δύο γυναικών οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι Ευάγγελος Ζουμπανέας και Μανώλης Μανωλαράκης.

  Το βιβλίο αποτελεί έναν ξεχωριστό οδηγό με συνταγές και γεύσεις από το τραπέζι των παιδικών μας χρόνων σύμφωνα με το Μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Ταυτόχρονα παρέχει λύσεις για την οργάνωση του εβδομαδιαίου μενού, δίνει οδηγίες και συμβουλές γισ την παρασκευή της τροφής, τη σημασία του πρωινού, τον έλεγχο της πείνας και πολλές ιδέες για να μην μείνεις από καύσιμα..μέσα στην απαιτητική ημέρα σου.

  Εάν είσαι η μαμά έχεις πολλούς λόγους να επιλέξεις το βιβλίο για την κουζίνα σου, εάν πάλι είσαι το παιδί έχεις άλλους τόσους να το κάνεις δώρο..στη μαμά.

  Εάν σκεφτούμε ότι το βιβλίο πρωτογράφτηκε το 2002 αυτομάτως αντιλαμβανόμαστε το πόσο διαχρονικό και κλασικό κομμάτι είναι για τη βιβλιοθήκη σου !